Logo Jelle F. Post

De wereld thuis

De wereld thuis is een boek vol heerlijke verhalen van Ronald, met de lekkerste recepten van Mascha.
Eten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In De wereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe gerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerd en beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten.

Eten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In De wereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe gerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerd en beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten. Een herinnering aan een verjaardagsdiner in Frankrijk, de lekkerste sperzieboontjes van Tel Aviv, een gesprek met de beste chef ter wereld en heerlijke köttbullar in een Nederlands café in Stockholm. Bijzondere ontmoetingen en ervaringen, zowel in hun eigen stad als verder weg, leidden tot eigenzinnige gerechten. Of het nu gravad lax is, pekingeend, fluweelzachte mosselsoep of Thaise massaman.

De wereld thuis is een boek vol heerlijke verhalen van Ronald, met de lekkerste recepten van Mascha. Want wanneer je eenmaal bij hen bent aangeschoven wil je natuurlijk ook in je eigen keuken aan de slag!

Mascha Lammes publiceerde eerder het familiekookboek Vurrukkulluk en Wereldbroodjes, waarvoor ze vijftig van de lekkerste broodjes-
recepten uit alle windstreken verzamelde. 

Ronald Giphart werd bekend door zijn debuutroman Ik ook van jou. Daarna publiceerde hij vele bestsellers, waaronder de romans Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en recentelijk Alle tijd. Inmiddels maakte hij ook naam als een van ’s lands beste kookschrijvers. Zijn culinaire stukken verschijnen in verschil-lende kranten en zijn gebundeld in het boek Smakelijk!.

 

«