Logo Jelle F. Post
De Kunst van het Verdwalen is een boek vol buitengewone werkvormen. Het is een uitnodiging om het bekende (onderwijs-)pad te verlaten en op ontdekkingstocht te gaan.

Kunst van het Verdwalen

Auteurs: Anne Graswinckel + Jeffrey Deelman
Vormgeving en illustraties (fotografie): Jelle F. Post
Aantal pagina’s: 148
Uitvoering: Zwitsers gebonden boek met flappen met stans
ISBN: 978-90-827560-0-5

Hier vind je meer informatie: Kunstvanhetverdwalen.nl

De Kunst van het Verdwalen is een boek vol buitengewone werkvormen. Het is een uitnodiging om het bekende (onderwijs-)pad te verlaten en op ontdekkingstocht te gaan. Om met je leerlingen te vertrekken en je te laten verrassen waar je uit bent gekomen.

Een bruikbare formule die je aan het verdwalen zet.

Kunst van het Verdwalen

Dit boek gaat over serendipiteit. Over stilstaan en kijken. Echt kijken! Op onze reis ontdekten we de inspirerende werkvormen en vonden een eenvoudige formule. Een bruikbare formule die je aan het verdwalen zet.

hele simpele ‘fantasievolle en prikkelende’ opdrachten die kinderen aanzetten tot onderzoeken en creëren

Kunst van het Verdwalen

‘De kunst van het verdwalen’ wordt een gids voor leerlingen en leerkrachten in het primair onderwijs waarmee ze samen leren hoe te verdwalen. De eerste invallen hiervoor kreeg ik een paar jaar geleden. Ik merkte dat telkens als we een workshop gaven, de leerkrachten verwonderd en begeesterd waren hoe wij als vakleerkrachten met (voor ons) hele simpele ‘fantasievolle en prikkelende’ opdrachten de kinderen aanzetten tot onderzoeken en creëren. “Dat willen wij ook kunnen”, riepen ze.

Anne Graswinckel

Bekijk ook het andere boek in dezelfde serie: ‘Verdwalen in Verhalen‘ + ‘De Kunst van het verdwalen’

«