Logo Jelle F. Post
Dit spel brengt een ode aan de unieke groente en het eigenzinnige fruit

Toffe Peren

Dit spel brengt een ode aan de unieke groente en het eigenzinnige fruit. Iedereen die weleens in de tuin heeft gewerkt, weet het: de natuur produceert geen eenheidsworst. Niet alleen in je eigen moestuin, maar ook bij de professionele groente- en fruitteler is dat het geval.

De nadruk lag daarbij op het uiterlijk: de producten in de winkels moesten gelijk van maat, vorm en kleur zijn. Te grote, te kleine, kromme, bobbelige of gevlekte exemplaren belandden in het veevoer, in de biogas-installatie of op de afvalberg – in plaats van het winkelschap.

Toffe Peren

Jarenlang waren producenten van groente en fruit gebonden aan strikte regelgeving en handelsnormen. De nadruk lag daarbij op het uiterlijk: de producten in de winkels moesten gelijk van maat, vorm en kleur zijn. Te grote, te kleine, kromme, bobbelige of gevlekte exemplaren belandden in het veevoer, in de biogas-installatie of op de afvalberg – in plaats van het winkelschap. Gelukkig is een groot deel van deze onnodige regels inmiddels afgeschaft maar nog altijd wordt ruim 30% van ons voedsel verspild.

Dit spel bestaat uit 24 paren van groente en fruit. Probeer elk setje weer bij elkaar te vinden. Let op: je moet goed kijken! Elk exemplaar is uniek, geen paar lijkt op elkaar.

Het spel is hier te koop

Later meer …

Te grote, te kleine, kromme, bobbelige of gevlekte exemplaren belandden in het veevoer, in de biogas-installatie of op de afvalberg – in plaats van het winkelschap
«