Logo Jelle F. Post

Zo gepiept – 50 Moderne aardappelrecepten

De aardappel is dé ideale basis voor wie van lekker, gevarieerd en gezond eten houdt.

De aardappel is dé ideale basis voor wie van lekker, gevarieerd en gezond eten houdt. Bovendien bevat hij meer voedingswaarden dan (witte) pasta of rijst. De aardappel is daarom de perfecte basis voor een moderne AGV.

Zo gepiept bevat vijftig recepten uit diverse windstreken. De aardappel (A) is de vaste waarde, de groenten (G) zijn volop aanwezig en de (V) staat voor vis, vlees of vega, en hiermee wordt eindeloos gevarieerd. Van in ketjap en komijn gestoofde kippendij met puree en paksoi of lauwwarme aardappelsalade met burrata tot gepofte aardappels met tofuspiesjes en groene asperges. De ingrediënten van de recepten veranderen met de seizoenen mee. De gerechten zijn complete, gezonde avondmaaltijden en hebben een actieve bereidingstijd van ongeveer een halfuur. 

Bestel hier …

Van boer tot bord en van Zundert tot Zimbabwe. 

Samuel Levie is naast worstmaker bij Brandt & Levie ook oprichter van Food Cabinet en was betrokken bij het opzetten van de Youth Food Movement (tegenwoordig het Slow Food Youth Network). Met zijn bureau Food Cabinet denkt hij op diverse plekken in de keten mee over een gezonder en beter voedselsysteem. Van boer tot bord en van Zundert tot Zimbabwe. 

«