Logo Jelle F. Post
Het verhaal gaat dat haar ouders, die beiden groot kunstenaars waren, op onverklaarbare wijze in een kunstwerk zijn veranderd.

Noordjes Kinderkunst

Huisstijl/identiteit, vormgeving en illustraties, 2007-heden

Noordje organiseert kunst -en taalprojecten op school en in de wijk voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar in Amsterdam Noord. Het gebouw van Noordje heet Kazerne Z en in dit gebouw vind je Noordjes Letterkabinet, waar verhalen worden geschreven en schoolwerk wordt gemaakt.

Het logo/silhouet van Noordje.

Noordje is een bijzonder stoer meisje uit Amsterdam Noord, Saskia Noordhuis

Noordjes Kinderkunst

Noordje is een bijzonder stoer meisje uit Amsterdam Noord. Zolang de mensen Noordje kenden, leefde ze in haar eentje in het Ranonkelhuys aan de Ranonkelkade. Het verhaal gaat dat haar ouders, die beiden groot kunstenaars waren, op onverklaarbare wijze in een kunstwerk zijn veranderd. Men zegt dat haar moeder nu als een bronzen beeld op zolder in Kazerne Z staat. En dat haar vader ingelijst in een veel te kleine lijst voor zijn grote lijf aan de zoldermuur de hele dag glimlachend naar het bronzen beeld kijkt. Maar niemand weet zeker of dit ook echt waar is…

Overzicht van de ‘familie en kennissen’ van Noordje, welke alsmaar groter lijkt te worden. 

Affiche Kinderkunstacademie, 2012, A2 formaat

Affiche Noordjes Omgekeerde Wereld, 2012, A2 formaat

Werkschrift van Noordjes Kazerne Z, waarin opdrachten staan, waar je je verhalen in kunt schrijven, tekeningen kan maken, etc. 2015-2016

Noordje en de Museumridders, Affiche en flyers, 2014

Affiche voor ‘Noordje op School’, huiswerkbegeleiding bij Noordje, waarbij kunstenaars en schrijvers op een creatieve/inspirerende manier helpen bij het huiswerk van kinderen uit de buurt.

Affiche ‘Noordjes Kazerne Z’, 2014-2015

Kinderen tonen hun werk in Kazerne Z, foto: Sev van Dorst

Noordje is een bijzonder stoer meisje uit Amsterdam Noord
- Saskia Noordhuis -

Affiche en flyer Noordjes Kinderatelier, 2009, thema ‘afval

Affiche en flyers,Noordjes ‘Animal Farm’, 2011-2012

Flyer en affiches Noordje op de NDSM-werf, 2015

‘Doel van dit programma was kinderen en jongeren spelenderwijs kennis laten maken met Noord als een bijzonder architectonisch stuk Amsterdam, en met de NDSM als nautisch, creatief en historisch rijk middelpunt dat zich in sneltreinvaart ontwikkelt. Het programma ‘Noordje op de NDSM-werf’ was ontstaan i.s.m. stichting NDSM-werf, het NDSM Museum en talentvolle jonge Amsterdamse beeldend kunstenaars, theater- en filmmakers, muzikanten en filosofen.’

Dave Eggers, seal of approval

Noordjes Kinderkunst

In januari 2014 ontving Noordje de Seal of Approval van directeur Gerald Richards van 826 National, het hoofdkantoor van inmiddels 9 ‘Dave Eggers schrijflaboratoria’ in Amerika en maakt ze deel uit van een internationaal netwerk van Europese organisaties, die allemaal geïnspireerd zijn door het verhaal van Dave Eggers.

↑ Infographic voor Kraak de Kunst, 2011-2012

Kinderen voor het gebouw van Noordje, ‘Kazerne Z’ aan de Zamenhofstraat, foto: Sev van Dorst

Noordjes Kunstplaneet is de kinderkunstwereld van Noordje op het internet

Noordjes Kinderkunst


2011, eerste opzet + mock-up voor Noordjes Kunstplaneet is de kinderkunstwereld van Noordje op het internet. Het is een platform waar kinderen kunnen wonen en hun eigen kunst etaleren, op elkaar reageren en leren over kunst in de breedste zin van het woord!

«