Logo Jelle F. Post
ontwerp en illustraties van en voor een serie van Familiegidsen voor het Rijksmuseum in Amsterdam.

Rijkmuseum Familiegids 18de eeuw

Serie van boeken – 2013-heden, ontwerp en illustraties van en voor een serie van Familiegidsen voor het Rijksmuseum in Amsterdam.

Samen met het Rijksmuseum ontwikkelde en realiseerde Pavlov met Jelle de Familiegids, waarmee volwassenen en kinderen worden uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan over een aantal kunstwerken in het Rijksmuseum. Deel 1 gaat over de 17de eeuw, deel 2 over de Gouden Eeuw en deel 3 gaat over de middeleeuwen, van Bosch tot gebedsnoten. Zien, doen en ontdekken. Een grafisch feest, compleet met stickers, spannende luikjes, reliëfinkten en noem maar op. (bron:pavlovpubliceert.nl)

De Familiegidsen van het Rijksmuseum

Ga met de familiegidsen op pad en leer in 45 minuten de antwoorden op de vragen door gesprekken, verhalen en spelletjes. De familiegids is een bijzonder, mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en krassen maar vooral om te kijken en te ontdekken; over de kunst, over de geschiedenis en over elkaar! De Familiegidsen zijn voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar en zijn te koop in het museum) en in de webwinkel. (bron: Rijksmuseum.nl)

Met de familiegids ontdek je in 45 minuten door gesprekken, verhalen en spelletjes de Verlichting, de Rococo maar ook de slavernij.

Rijkmuseum Familiegids 18de eeuw

Waarom droegen heren pruiken? Waarom hadden meubels krullerige tierelantijnen? Was kunst in de achttiende eeuw kitsch? Ga met je familie op pad en maak kennis met de eeuw van het verzamelen en versieren. Met de familiegids ontdek je in 45 minuten door gesprekken, verhalen en spelletjes de Verlichting, de Rococo maar ook de slavernij.

Voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar. (bron: Rijksmuseum.nl)

Pagina met thermo-inkt. Ofwel door warmte/ wrijving onthul je het onderliggende beeld

Basis / schetsmateriaal voor de gidsen gemaakt met ecoline

De Familiegidsen van het Rijksmuseum bekijk de rest

Ga met de familiegidsen op pad en leer in 45 minuten de antwoorden op de vragen door gesprekken, verhalen en spelletjes. De familiegids is een bijzonder, mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en krassen maar vooral om te kijken en te ontdekken; over de kunst, over de geschiedenis en over elkaar! De Familiegidsen zijn voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar en zijn te koop in het museum) en in de webwinkel. (bron: Rijksmuseum.nl)

De volgende Familiegidsen zijn beschikbaar:

– De 19de eeuw (van Napoleon tot van Gogh)
de Gouden Eeuw (de tijd van Rembrandt en Vermeer) (ook beschikbaar in Engels, Duits en Frans)
de Middeleeuwen (de tijd van volksverhalen en mythes)
de 18de eeuw (de tijd van verzamelingen en versieringen)

Meer info over verkoop op de website van het Rijksmuseum

«