Logo Jelle F. Post
Deel 3 gaat over de middeleeuwen, van Bosch tot gebedsnoten.

Rijksmuseum Familiegids / Gouden Eeuw

Serie van boeken – 2013-heden, ontwerp en illustraties van en voor een serie van Familiegidsen voor het Rijksmuseum in Amsterdam.

Samen met het Rijksmuseum ontwikkelde en realiseerde Pavlov met Jelle de Familiegids, waarmee volwassenen en kinderen worden uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan over een aantal kunstwerken in het Rijksmuseum. Deel 1 gaat over de 17de eeuw, deel 2 over de Gouden Eeuw en deel 3 gaat over de middeleeuwen, van Bosch tot gebedsnoten. Zien, doen en ontdekken. Een grafisch feest, compleet met stickers, spannende luikjes, reliëfinkten en noem maar op. (bron:pavlovpubliceert.nl)

De Familiegidsen van het Rijksmuseum

Ga met de familiegidsen op pad en leer in 45 minuten de antwoorden op de vragen door gesprekken, verhalen en spelletjes. De familiegids is een bijzonder, mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en krassen maar vooral om te kijken en te ontdekken; over de kunst, over de geschiedenis en over elkaar! De Familiegidsen zijn voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar en zijn te koop in het museum) en in de webwinkel. (bron: Rijksmuseum.nl)

De negentiende eeuw is een eeuw vol verhalen. Het is de eeuw waarin de vrijheid van Nederland werd bevochten, waarin Vincent van Gogh werd geboren en de eeuw waarin het Rijksmuseum werd opgericht.

Rijksmuseum Familiegids / Gouden Eeuw

De negentiende eeuw is een eeuw vol verhalen. Het is de eeuw waarin de vrijheid van Nederland werd bevochten, waarin Vincent van Gogh werd geboren en de eeuw waarin het Rijksmuseum werd opgericht. Ga samen met de familiegids op pad en ontdek door gesprekken, verhalen en spelletjes in 45 minuten de eeuw van Napoleon en Van Gogh.

Voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar.

De Familiegidsen van het Rijksmuseum bekijk de rest

Ga met de familiegidsen op pad en leer in 45 minuten de antwoorden op de vragen door gesprekken, verhalen en spelletjes. De familiegids is een bijzonder, mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en krassen maar vooral om te kijken en te ontdekken; over de kunst, over de geschiedenis en over elkaar! De Familiegidsen zijn voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar en zijn te koop in het museum) en in de webwinkel(bron: Rijksmuseum.nl)

De volgende Familiegidsen zijn beschikbaar:

– De 19de eeuw (van Napoleon tot van Gogh)
– de Gouden Eeuw (de tijd van Rembrandt en Vermeer) (ook beschikbaar in Engels, Duits en Frans)
– de Middeleeuwen (de tijd van volksverhalen en mythes)
– de 18de eeuw (de tijd van verzamelingen en versieringen)

Meer info over verkoop op de website van het Rijksmuseum

«